perjantai 6. kesäkuuta 2014

Nihilisti

Nihilistit elokuvassa Big Lebowski


Tänään sain kuulla Popporoon tekevän tutkimusta hyvästä ja pahasta. Nämä käsitteet ovat edelleen Popporoolle vieraita, vaikka antiikin klassikot ja Raamattu ovat olleet lukulistalla. Niinpä Eridianuksen tutkimushallinto ja Popporoo olivat päätyneet hankkimaan planeetalle nihilistin. Nihilistiä tarvittiin tutkimuksessa jonkinlaisena vastaesimerkkinä.

Tutkimus on kuitenkin ollut vaikeuksissa, kun mustiin pukeutuva pitkätukkainen hiippari viihtyykin varsin hyvin kaljaa juoden ja pilveä poltellen paikallisten hippien kanssa, eikä oletettua irrationaalista käytöstä ollut havaittu. Nihilisti on alituisesta pummaamisesta huolimatta jo suorastaan varsin pidetty Eridianuksen hippien keskuudessa. Jopa salaperäisesti kadonnut, alunperin Reprojisointiosastolta pihistetty, jallupullokin löytyi jumalanuskoon kääntyneen ex-hipin takin taskusta.

Tarkemmissa tutkimuksissa oltiin todettu nihilistin älykkyysosamäärä kovin alhaiseksi. Popporoo päätteli tällä olevan jotain tekemistä sen kanssa, että nihilisti on aivan kyvytön toimimaan arvoista piittaamatta. Kerroin Popporoolle näkemykseni siitä, että sopeutumattomuusvaikeudet olivat odotettavissa, koska laumakäyttäytyminen on meihin maan asukkaisiin sisäänrakennettu jo DNA:ssamme. Hieman kiusatakseni Eridianuslaisia neuvoin heitä reprojisoimaan Diogenes Sinopelaisen, jotta tutkimus saatettaisiin saattaa loppuun. Tiesin toki, että ilman mallikappaletta he eivät Diogenesta paikalle tule saamaan.