maanantai 7. huhtikuuta 2014

Totuus

Tänään päästyäni toimistolta kotini rauhaan mieleeni tunkeutuikin pieni epäilys - miten voin tietää, että Popporoo on todella ulkoavaruuden kaukaisella planeetalla elelevä pieni... tai vaikka suuri otus? Popporoo ei koputtele koskaan kotona oleviin kuulokkeisiini. Mitä järkeä olisi siinä, että avaruuden olio vastaisi tietokoneruudun kopisutteluuni morsettamalla kuulokkeisiini? Ehkäpä Popporoo on tylsistyneen tai aineiden rappeuttamien aivosolujeni luomaa mielikuvituksen tuotosta, eikä Eriadinus nimistä planeettaa ole olemassakaan. Tai sitten planeetta on olemassa, mutta kokonaan toisen niminen! Niin mitäpä sillä toisaalta on väliä minkä niminen planeetta tai koko olio on, jos se ylipäätään on olemassa?
Tai sitten joku leikittelee kanssani ja seurailee idioottimaista tietokoneruudun koputtelua ja nakuttelee sitten jotenkin tietokoneeni kuulokkeisiini morsettamalla kummallisia jorinoita.
Sen kyllä tiedän, että varsin suuri osa ihmisistä uskoo totuuden selviävän tuijottamalla seinää. Tuijottamalla seinää ja päästämällä irti ajatuksista uskovat selvyyden asioihin saapuvan.  Kuulemma voi katseen antaa vaeltaa tai kohdistaa katse kuviteltuun pisteeseen ja antaen ajatusten lipua pois tarkkaillen korkeintaa hengitystä ja kehon tuntemuksia.
Mutta sitten kesken yritykseni keksiä keino löytää totuus, alkoikin yhtäkkiä kuulua kaiuttimista tuttu morsetuksen koputus - tällä kertaa siis kotonani. Popporoo kertoi uudesta huolestaan. Popporoo oli alkanut epäillä, että Minä olen tutkimusryhmän hänelle laatima ansa!
Mieleen tulee epäilyksien täyttämä parisuhde - jonkinlaisen alienin kanssa. Epäilee vielä olemassa oloanikin!       

Naapuri

Kummasteltuani Popporoolta kuka ihmeen naapuri hänestä oli laatinut valituskirjelmän keskellä autiota planeettaa kuulinkin, että aitojen Maa-planeetan olosuhteiden luomiseksi oli paikalle saatava häiriintyvä naapuri, jollaisia Muukalaisten tutkimusryhmän saamien tietojen mukaan asuu Maa-planeetalla hyvin tiheästi. Reprojisointiosasto oli saanut tehtäväkseen generoida Eriadinukselle Popporoon naapuriin 78-vuotiaan huonounisen herrasmiehen, jonka tehtävänä on laatia valituskirjelmiä Muukalaisten tutkimusryhmälle sekä suoraan Popporoolle vartavasten rakennettuun postilaatikkoon. Popporoon valitus tarpeettomasta postilaatikosta oli palautunut tutkimusryhmän johdolta hylätty-leimalla varustettuna tietysti suoraan uuteen postilaatikkoon

Hipit

Perjantai iltana Popporoo kyseli neuvoja Maa-planeetalla vietettävän hauskan viikonlopun rekonstruoimiseen. Kysyin oliko hänellä vieläkään muita ystäviä, kuin kääpiökokoinen hirvi. Koska Popporoo ei ollut vielä saanut vieläkään muita ystäviä, niin neuvoin häntä anomaan Reprojisointiosastolta uusia ystäviä. Erityisesti suosittelin hirven vaihtamista muutamaan hippiin ja säätämään radiosta päälle jotain sopivaa, kuten esimerkiksi Bassoradiolta sopivasti tuleva viihde- , taide- ja päihdekulttuuriohjelma. Popporoo kertoi, ettei Reprojisointiosasto suostunut hänen toivomuksiinsa aivan täsmällisesti, mutta kiitteli neuvoista sillä hänellä oli ollut tutkimuksellisesti antoisa viikonloppu pajautellen Hirven ja muutaman suoraan vuodelta -69 Woodstockista kopioidun aidon hipin seurassa. Popporoon kuitenkin kertoessa Hirven syöneen hippien hamput ja naapurin (?) laatineen valituskirjelmän yöllisestä bassojytkeestä olinkin kiitollinen, että istuin yksin koko viikonlopun siivoillen ja hyvää ruokaa laittaen.